Najčešći problemi s gostima

Author: Martina Blažinčić

Kod iznajmljivanja apartmana, često se susrećemo s preprekama za koje se trudimo pretvoriti ih u poučne lekcije.

U Irundu se uvijek trudimo našim gostima stajati na raspolaganju 0-24 te nam je cilj da svaki gost iz našeg apartmana izađe sretan i ponese sa sobom što više pozitivnih iskustava. Naravno, kao i u svakom poslu, neke stvari ne prolaze onako kako smo si zamislili.

Rijetko kad smo imali destruktivne goste te su naša „lošija“ iskustva više komična nego tragična. U želji da pomognemo drugim iznajmljivačima apartmana, složili smo listu najčešćih problema koje je Irundo imao s gostima u svom dugogodišnjem iskustvu iznajmljivanja apartmana.

1. Dolazak gostiju u Dubrovnik ili Rovinj

Svi naši apartmani nalaze se na top lokacijama, u samom centru i blizu svih bitnih lokalnih znamenitosti.

Irundo se uvijek trudi imati apartmane u samoj jezgri grada, kako bi gostima što više približili izvornu atmosferu grada te ih smjestili u centar avanture. Uz sve prednosti boravka u centru predivnih povijesnih gradova kao što su Rovinj i Dubrovnik, nažalost parking mjesto nije opcija. Iako je većini gostiju to logično, znamo često dobiti upit ima li parkirno mjesto kod apartmana pa im moramo objasniti da su apartmani u pješačkoj zoni, u staroj jezgri grada.

2. Paljenje TV-a

Nakon razgledavanja grada, gosti najčešće žele komforan apartman u kojemu se mogu opustiti i pogledati televiziju prije spavanja. Često se zna dogoditi da gost ne zna upaliti TV, a u većini situacija je razlog odabir krivog source-a. Za sve takve probleme gosti u kratkom periodu dobiju odgovore i rješenje putem telefona s agentom u našem custromer support-u.

3. Gosti žele ući u apartman u kasnom terminu

Gostima je u cilju uživati na odmoru, dobro se zabaviti i posjetiti najbolje restorane, barove i klubove, a mi kao city destinacija smo jedno od mjesta koja posjećuju. Kako bismo našim gostima bili maksimalno na usluzi, ali ne i smetali, mi to rješavamo self/contactless check-inom i šaljemo im detaljne upute popraćene vizualnim prikazima kako ući u apartman. Ponekad znamo vidjeti goste da lutaju starim gradskim jezgrama (pogotovo u Rovinju i Dubrovniku), slušajući upute s Google maps-a pa im dolazak do apartmana izgleda kao escape room zadatak.

4. Gosti znaju zaboraviti šifru svog apartmana u kasnim noćnim satima

Sigurni smo da se svima, barem jednom dogodilo, da su izgubiti bitnu šifru i to u jako nezgodno vrijeme. Našim gostima se čak nekada znalo dogoditi da zaborave koji je njihov apartman, ali podatke uvijek imaju na mailu ili whatsapp-u pa se brzo snađu.

5. Gosti slučajno isključe bojler

Teško se priviknuti na novo mjesto te gosti imaju fazu prilagodbe na apartman. Često se zna dogoditi da gosti slučajno isključe bojler pa misle da nemaju tople vode. Upravo zbog ovakvih situacija, Irundo je uvijek slobodan i spreman pomoći svojim gostima kako bi maksimalno uživali u apartmanu.

6. Self check-in gosti ne javljaju svoje osobne podatke za e-visitor

Kod beskontaktnog check in-a je vrlo izazovno (pogotovo u vrijeme pandemije) prikupiti podatke gostiju te ih prijaviti turističkoj zajednici. Susretali smo se sa svakakvim situacijama do sada, od dogovora da se nađemo u apartmanu pa gosti zaborave i taman tada odu na dogovorenu turu do toga da smo se “lovili” po gradu, čekali ih kod apartmana… Zahvaljujući iskustvu, danas od gostiju prije njihovog dolaska prikupljamo podatke za prijavu putem našeg softvera.

7. Gosti prespavaju check out

Vjerujemo da su se gotovo svi iznajmljivači apartmana našli u situaciji da su im gosti prespavali check out, a naš savjet kod ovakvih problema je – budite strpljivi i pažljivi jer ne želite da sa sobom ponesu samo zadnje iskustvo boravka u vašim apartmanima.

8. Gosti bacaju higijenske stvari u wc školjku

U ovakvim situacijama možemo dati isti savjet kao kod prethodnog problema – budite strpljivi te napomenite svojim gostima da u se u wc školjku smije bacati samo wc papir. Slobodno postavite upozorenje na vodokotlić da ne bi zaboravili.

9. Gosti na moru uprljaju posteljinu i ručnike jer se mažu s kremama za samotamnjenje

Iako većina gostiju jedva čeka uhvatiti malo sunca na plaži, neki svejedno koriste kreme za samotamnjenje i uprljaju ručnike, posteljinu… Mi nemamo nikakav problem s tim, naš profesionalan tim za održavanje apartmana već ima unaprijed pripremljena rješenja za tvrdokorne mrlje.

10. Gosti prljaju zidove s koferima i torbama

Vrlo je važno da vlasnici apartmana znaju kako je osvježenje zidova potrebno svake godine kako bi njihov apartman ostao ugodan i čist. Preporučamo bojanje zidova do visine 150 cm s latex bojom koja se vrlo lako pere.

Kroz vlastita i tuđa iskustva, spoznali smo s kojim izazovima se iznajmljivači sve češće susreću, ali i kako se s njima nositi. Raditi s ljudima koji nam pristižu iz različitih krajeva svijeta i kultura nije jednostavno, stoga valja imati na umu par korisnih savjeta. Prvi od njih je – uvijek budite spremni pomoći svojim gostima jer sretan gost će vas sigurno preporučiti svojim prijateljima i poznanicima, a možda se i vratiti opet!

 

27.04.2021.

Pratite nas na:
Prijavite se za newsletter

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte
Politika kolačića | Pravila o privatnosti

Privacy Preference Center

Close

Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te se informacije mogu odnositi na vas, na vaše postavke, na vaš uređaj ili kako bi se web-lokacija učinila onako kako to očekujete. Informacije obično ne mogu vas izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva. Možete odabrati da ne dopuštaju neke vrste kolačića. Kliknite zaglavlja različitih kategorija da biste saznali više i promijenili naše zadane postavke. Međutim, trebali biste znati da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na web-lokaciji i uslugama koje možemo ponuditi.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići